Schema /dev curățată

Schema /dev a fost curățată pentru a se conforma cu documentația kernel-ului în ceea ce privește numele device-urilor. Mai erau unele rămășițe de pe vremea când se folosea devfs, dar acum au fost eliminate. În această actualizare, este important ca initscripts (2009.07-3), filesystem (2009.07-1), udev (141-5) și syslog-ng (3.0.3-2), să fie actualizate în același timp.

Schimbarea cea mai evidentă, din perspectiva utilizatorului, este tranziția de la vc/* la tty*. Actualizarea initscripts-2007.08 necesită ajustări ale fișierului /etc/inittab astfel încât să folosească tty* în loc de vc/*. Datorită pericolului ca sistemele să sufere stricăciuni majore dacă acest fișier nu este actualizat, această schimbare va fi luată în sarcină automat de către pacman. Fișierul /etc/inittab original va fi salvat ca /etc/inittab.pacsave. Ca să fie cât se poate de clar:

package /etc/inittab -> inittab.pacnew (dacă este nevoie)
system /etc/inittab -> inittab.pacsave
system /etc/inittab --sed--> inittab

Asigurați-vă că totul e bine verificând atent aceste fișiere după actualizare și faceți orice completare este necesară ca să fie în regulă. Dacă ați modificat fișierul /etc/securetty trebuie să faceți completările necesare și aici.