MySQL este înlocuit în depozite de către MariaDB

MariaDB reprezintă acum în mod oficial implementarea noastră de MySQL. MariaDB aproape că este un substituent, așa că o actualizare ar trebui să poată fi efectuată fără prea multe bătăi de cap. Totuși, din cauza unor eventuale probleme legate de compatibilitate, nu se face o înlocuire automată.

Este recomandat ca toți utilizatorii să efectueze o actualizare. Peste o lună se va renunța la MySQL, acesta trecând din depozite în AUR.

Utilizatorii care doresc să facă schimbarea va trebui să instaleze mariadb, libmariadbclient sau mariadb-clients și să execute mysql_upgrade pentru a își migra sistemele.

Exemplu de migrare:

# systemctl stop mysqld
# pacman -S mariadb libmariadbclient mariadb-clients
# systemctl start mysqld
# mysql_upgrade -p

percona-server este altă variantă de MySQL disponibilă în [community]. Ar trebui să semene mai mult cu Oracle MySQL Enterprise, însă îi lipsește noile caracteristici care sunt incluse în MariaDB.

Alături de mysql 5.5.30-7 în [extra], toate pachetele care depind de acesta au fost reconstruite pentru a folosi MariaDB. Alte persoane responsabile de pachete ar trebui să își mute dependențele pe MariaDB.

Mai multe informații se pot găsi pe mailing list.